Здоров'я дитини: без ліків?

08.01.2017 22:03

Для підтримання здоров'я - у пріоритеті були народні методи та поради більш досвічених мам. 

Найголовніше - зміцнення імунітету. Основні фактори: міцна сім'я, нормальні стосунки вдома, повага одне до одного, до дитини тощо; достатня корисна їжа, рідина, свіже повітря, рухова активність, спільні ігри,.. (все, що нам і так відомо, але, на жаль, не завжди це використовуємо).

 

З складнощів, які все ж таки періодично виникають:

- підвищення температури - ознака того, що організм бореться. Завадити цьому не варто. Зараз лікарі не радять "збивати" температуру до +38, головне - забезпечити рясне тепле пиття. Якщо температура піднімається вище - тоді необхідно надавати допомогу, лікарськими засобами та народними рецептами (вологі обгортання, солоні огірки у шкарпетки, обливання (практика за Порфірієм Івановим, спочатку спробувала на собі - потім протягом року обливалась, щоб не хворіти. До речі, безслідно зникла нежить, яка турбувала мене періодично протягом життя, врівноважився тиск. І енергії додалося для цілодобової активності довкола мого малюка)) 

 

- кашель. Замість антибіотиків - масаж спини. Елементи класичного масажу, з обов'язковим розігріванням спини та потім - різними елементами плескання, "виплескування" шкідливого з легенів (без фанатизму, звичайно)). Потім - "струшування", поглажування, накривання теплою ковдрою. І, для максимального ефекту - фізичні вправи для поліпшення кровообігу та відкашлювання. І, само собою розуміється, всі ці процедури - при відсутності високої температури. 

 

Не для реклами! Дуже допомагала продукція Ізраільської клініки "Lenom" "Dr Nona": дезодорант - при температурі - на лімфовузли, при кашлі, порізах, укусах,...; "Динамічний крем" (крем - швидка допомога) - при гострих ситуаціях, при нежиті тощо, для підвищення імунітету малюків,..; легендарний "Соляріс" ставав у нагоді при травмах, ... Ще був чарівний чай, капсули "Оксин" (природній антибіотик),...

 

Багато факторів об'єдналися для того, щоб ми не пізнали гостроти уколів та буденного життя у дитячих лікарнях!)